Kraftig svedtendens

Botulinum toxin til behandling af kraftig svedtendens i armhuler

 Hvad er Botulinum toxin?

 Botulinum toxin er et toxin der er udvundet af bakterien Clostridium Botulinum. Stoffet har igennem mange år været anvendt til behandling af spastiske muskler, spændingshovedpine, rynker og kraftig svedtendens i hænder og armhuler. Når stoffet injiceres i områder med svedkirtler hæmmes sveddannelsen, idet Botulinum toxin forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerver og svedkirtler.

 Hvad skal man huske før behandlingen?

 Det er vigtigt, at man ikke har anvendt antiperspirant i området, idet denne kan reducere svedtendensen og uhensigtsmæssigt sløre problemets størrelse. Hårene i armhulerne skal ved behandlingen være nybarberede.

 Hvordan behandles svedtendens?

 For at undersøge hvor koncentrationen af aktive svedkirtler er størst, laves som regel en Minors-test (armhuler påsmøres jod og herefter drysses med kartoffelmel). Områder med kraftig svedtendens mørkfarves efter nogle minutter, og der injiceres Butolinum toxin i et netværk i huden i det mørkt farvede område.

 Hvordan føles behandlingen?

 Behandling af armhuler føles som små stik, men det kræver ikke bedøvelse.

Hvor lang tid holder behandlingen?

Effekten indtræder 5-10 dage efter behandlingen og holder normalt i ca. 5-8 måneder, hvorefter der kan gives genbehandling.

 Hvem kan ikke behandles?

 Gravide, ammende, personer med muskelsygdomme.


Pris pr. armhule (når der behandles en af gangen) kr.3.500,-
Pris for begge armhuler (når begge behandles i samme seance) kr.5.000,-