Fillers

Ikke-permante fillere til udglatning af hudens rynker og furer

En ikke-permant filler er en gel, der oftest består af samme type hyaluronsyre, som findes i vores bindevæv. Med alderen reduceres mængden af hyaluronsyre i huden, og huden bliver mere slap. Når ikke-permante fillere indsprøjtes i hudens folder og furer udfyldes og glattes disse, fordi gelen giver nyt volumen i huden, så den bliver mere spændstig. Filleren integreres med det omgivne væv, og da der er en løbende omsætning af hyaluronsyre i huden, vil effekten af behandlingen aftage efterhånden.

Effekt af behandlingen

Behandlingens effekt varierer, men oftest er der en god effekt med umiddelbar helt eller delvist udglatning af de behandlede rynker.

Behandlingen

Gelen indsprøjtes i huden i ganske små mængder med en meget tynd nål. Sædvanligvis anvender klinikken en filler indeholdende lidokain, som bedøver området under behandlingen. Derfor er supplerende bedøvelse ikke nødvendig.

Efter behandling

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på indsprøjtningen ved at være let til moderat hævet, rød og øm. Denne reaktion forsvinder løbende typisk i løbet af et par dage. 4 timer efter behandlingen må man anvende makeup.

Holdbarhed og gentagelse af behandlingen

Det er meget individuelt, hvor lang tid behandlingen holder. Det afhænger af mange forskellige faktorer, fx hudens struktur, hudens blodcirkulation, den ønskede perfektionsgrad samt indsprøjtningsteknikken. Som oftest holder resultatet i læberne i ca. 4-6 måneder og i panden i ca. ½-1 år. 2 uger efter første behandling har filleren tilpasset sig i vævet og på det tidspunkt er det muligt at lægge mere filler ind ovenpå det først anlagte, hvis der er behov for en optimering af resultatet. Kombinationsbehandling med botox kan give et mere holdbart resultat især i området mellem øjenbrynene. Det er her en fordel at behandle med botox først og herefter filler.

Bivirkninger

I dagene efter behandlingen kan der opstå hævelse, let rødme samt ømhed i det behandlede hudområde og af og til blå mærker ved stikstederne. Disse svinder i løbet af 1 uge. Infektion ses sjældent og ved tegn på dette kontaktes klinikken, da antibiotikabehandling kan være nødvendigt for at mindske risikoen for blivende ar. Enkelte får et bumselignende udslet i området og herpes forkølelsessår kan reaktiveres. I meget sjældne tilfælde kan der opstå en rødme i huden, som kan vare i flere måneder eller der kan ses dannelse af granulomer (bindevævsknuder under og i selve huden). Yderst sjældent efterlades blivende forandringer, der er vanskelige at behandle. Der kan forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og evt. en overkorrigering af rynken. Dette svinder helt i takt med at filleren absorberes.

Priser

0,5 ml) kr.2.400,-
1,0 ml) kr.3.000,-
(2,0 ml) kr.5.500,-
(3,0 ml) kr.8.000,-
Priser er per behandling