Filler

Ikke-permante fillere til udglatning af hudens rynker og furer

En ikke-permant filler er en gel, der oftest består af samme type hyaluronsyre, som findes i vores bindevæv. Med alderen reduceres mængden af hyaluronsyre i huden, og huden bliver mere slap. Når ikke-permante fillere indsprøjtes i hudens folder og furer udfyldes og glattes disse, fordi gelen giver nyt volumen i huden, så den bliver mere spændstig. Filleren integreres med det omgivne væv, og da der er en løbende omsætning af hyaluronsyre i huden, vil effekten af behandlingen aftage efterhånden.

Effekt af behandlingen

Behandlingens effekt varierer, men oftest er der en god effekt med umiddelbar helt eller delvist udglatning af de behandlede rynker.

Behandling

Gelen indsprøjtes i huden i ganske små mængder med en meget tynd nål. Sædvanligvis anvender klinikken en filler indeholdende lidokain, som bedøver området under behandlingen. Derfor er supplerende bedøvelse ikke nødvendig.

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på indsprøjtningen ved at være let til moderat hævet, rød og øm. Denne reaktion forsvinder løbende typisk i løbet af et par dage. 4 timer efter behandlingen må man anvende makeup.

Holdbarhed og gentagelse af behandlingen

Det er individuelt, hvor lang tid behandlingen holder. Det afhænger af mange forskellige faktorer, fx hudens struktur, hudens blodcirkulation, den ønskede perfektionsgrad samt indsprøjtningsteknikken. Som oftest holder resultatet i ca. 4-12 måneder. 2 uger efter første behandling har filleren tilpasset sig i vævet og på det tidspunkt er det muligt at lægge mere filler ind ovenpå det først anlagte, hvis der er behov for en optimering af resultatet. 

Bivirkninger

I dagene efter behandlingen kan der opstå hævelse, let rødme samt ømhed i det behandlede hudområde og af og til blå mærker ved stikstederne. Disse svinder i løbet af 1 uge. Infektion ses sjældent og ved tegn på dette kontaktes klinikken, da antibiotikabehandling kan være nødvendigt for at mindske risikoen for blivende ar. Enkelte får et bumselignende udslet i området og herpes forkølelsessår kan reaktiveres. I meget sjældne tilfælde kan der opstå en rødme i huden, som kan vare i flere måneder eller der kan ses dannelse af granulomer (bindevævsknuder under og i selve huden). Yderst sjældent efterlades blivende forandringer, der er vanskelige at behandle. Der kan forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og evt. en overkorrigering af rynken. Dette svinder helt i takt med at filleren absorberes. I ekstremt sjældne tilfælde er der på verdensplan rapporteret blindhed ved indsprøjtning af filler. Hvis der mod forventning skulle opstå en komplikation eller andet, der bekymrer dig, så er det vigtigt at du kontakter klinikken med det samme, da vi har den nødvendige ekspertise til at håndtere sådanne situationer.

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen og har haft mulighed for at stille spørgsmål. Ved behandling med filler skal der efter den mundtlige information være mindst 2 dages betænkningstid, før man giver sit samtykke til behandlingen med mindre man tidligere har fået foretaget behandlingen i klinikken. 

Vi glæder os til at se dig

Du er velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen. 

Priser

0,5 ml

2400 kr.

1,0 ml

3000 kr.

2,0

5500 kr.

3,0 ml

8000 kr.

Klinikken er registreret og godkendt af Sundhesstyrelsen til at udføre kosmetiske behandlinger.

Registreringen kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

×