FRAX 1550 LASER BEHANDLING

Frax 1550 laser til behandling af rynker, ar og strækmærker samt forbedring af hudens struktur

Fraktioneret 1550nm laserbehandling er effektiv til behandling af fine rynker og slap hud. Man opnår en reduktion af fine rynker og hudens struktur og evne til at binde fugt forbedres så huden fremstår mere ensartet og spændstig.

Fraktioneret 1550nm laser kan også reducere ujævn hudstruktur og ar efter acne.

Man kan med laserbehandlingen reducere strækmærker.

Ar efter traumer eller kirurgiske indgreb kan ligeledes behandles med fraktioneret 1550 laser.

Det er ved videnskabelige undersøgelser vist, at metoden er effektiv og sikker.

Metode

Frax 1550 laser giver en non-ablativ laserbehandling, hvor laseren efterlader hudbarrieren intakt uden sårdannelse. Ved den fraktionerede teknik behandles kun en del af huden, idet man med en raffineret teknik skyder laserstrålen mod huden i et fintmasket mønster. Laseren indstilles helt individuelt afhængig af den ønskede effekt og hvilke hudforandringer, som ønskes behandlet. Man kan således variere størrelsen af det behandlede område ved hvert laserskud samt dybde, størrelse, afstand og mønster af de enkelte laserhuller.

Det er en mild, sikker og meget effektiv behandlingsmetode

Laserstrålerne når ca. 1mm ned i huden. Dette stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser og der opnås en effektiv hudforyngelse via nydannelse af hudens bindevæv. Overhuden bevares intakt og påvirkes ikke ved behandlingen bortset fra en lettere opvarmning.  

Laserstrålernes energi får læderhuden til at trække sig lidt sammen, og bevirker en nydannelse af elastiske fibre, kollagene fibre og glykosaminoglykaner (hyaluronsyre). De elastiske fibre og kollagen fibrene er vigtige for hudens struktur og elasticitet. Glykosaminglykanerne binder fugten i huden.

Behandlingen 

30 minutter inden behandlingen påfører vi en bedøvelsescreme til behandlingsområdet. Uden bedøvelsescremen er behandlingen smertefuld, men bedøvelsescremen vil reducere smerten.

Behandlingen tager ca. 30 minutter for hele ansigtet, og føles som en varm, prikkende fornemmelse i huden. Nogle hudområder er mere følsomme end andre. Midt på kinden kan du normalt næsten ikke mærke noget, mens det på overlæben, panden og hagen ofte gør lidt mere ondt.

Ved behandlingen afsættes laserenergien punktvist i huden ved hjælp af en skanner. Hvert hudområde behandles med flere passager.

Efter behandling

Lige efter behandlingen er huden let rød og varm, og det svier som efter en solskoldning. De følgende 2-4 dage kan huden være rød og let hævet. Mens huden heler kan der være kløe og en prikkende fornemmelse i huden, og huden kan føles tør og ru. 

Dag 0 

Hvis huden svier, kan dette afhjælpes med smertestillende tabletter, f.eks. paracetamol. Hvis huden føles meget varm, kan der pålægges en kold pakning bestående af frosne ærter indpakket i et rent viskestykke.   

Dag 1 - 7

Vi anbefaler Phyto corrective masque fra Skin Ceuticals (forhandles i klinikken), men hvis du har en fugtighedscreme, som du godt kan lide, så er det også fint, spørg os eventuelt om dette i forbindelse med behandlingen.

Du vil opleve, at hævelsen er værst de to første dage for herefter at aftage. 

Der kan i sjældne tilfælde komme små overfladiske sår i huden, som heler efter et par dage

Du kan anvende make-up på huden allerede dagen efter behandlingen.

Generelleforholdsregler 1-2 måneder efter behandlingen

Så længe huden er let rød og stadig opbygges under overhuden, skal du de følgende 1-2 måneder anvende solcreme faktor 30-50+ ved ophold udendørs i sommerhalvåret.

Du kan anvende de renseprodukter, cremer og makeup, som du normalt anvender, det er dog vigtigt, at de ikke irriterer huden og derfor ikke indeholder fx skrubbe- eller slibemidler.  

Antal behandlinger for at opnå det optimale resultat.

Flere behandlinger optimerer effekten, men man kan se en effekt også efter 1-2 behandlinger. Vi anbefaler 3-5 behandlinger med ca. 1 måneds interval (der kan godt gå længere tid mellem behandlingerne).

Behandling med Frax 1550 kan med fordel kombineres med behandling med såkaldt photorejuvenation (se evt særskilt information om dette). Man kan med fordel samme dag først foretage photorejuvenation og så efterfølgende Frax 1550. De to behandlinger er vist at have en synergistisk effekt, når de kombineres.

Forventet resultat

Det kan forventes, at fine rynker reduceres og hudens struktur, elasticitet  og evne til at binde fugt forbedres. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før dette resultat opnås. Dybe rynker og løs hud kan ikke fjernes med Frax 1550 laser behandling, men kræver enten fraktioneret CO2 laser (se evt. særskilt information om dette) eller plastikkirurgisk behandling.

Ved forundersøgelsen vil Susanne Vissing informere dig om hvilket resultat du kan forvente at opnå. Susanne Vissing vil råde dig i dit valg af behandling, således at det resultat, som du ønsker bedst opnås, hvad enten den optimale behandling tilbydes i vores klinik eller i andre klinikker.

Generelt kan man sige, at resultatet afhænger af udgangspunktet før behandlingen, af den enkelte persons hudtype og hudens evne til at danne kollagen, af hvor kraftig en behandling der foretages, samt om patienten følger de angivne retningslinjer i efterforløbet. 

Holdbarheden af behandlingen

De fleste vil have en vedvarende effekt af behandlingen, hvor de til stadighed vil se yngre ud end de havde gjort hvis de ikke havde fået en behandling. Vi ældes forskelligt og hastigheden hvormed vi ældes afhænger af mange forskellige faktorer, som for eksempel arvelige/genetiske forhold, rygning og udsættelse for sol/solarie. Hvad angår behandling af ar efter acne, strækmærker og ar efter kirurgiske behandlinger, så er den opnåede effekt af behandlingen blivende, dog vil almindelig aldring også her med tiden bevirke en løsere hudstruktur.   

Praktiske forholdsregler du skal huske, før du kommer til behandling

Vi kan ikke behandle dig, hvis du har aktivt forkølelsessår. Hvis du har aktivt forkølelsessår, eller kan mærke, at der er et på vej, skal du ubetinget melde afbud til behandlingen.  

Huden må ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. Der må ikke anvendes solarium eller dyrkes sol 4 uger før behandlingen. 

Sol og laserbehandlinger

Man kan behandles hele året, blot må man ikke være solpigmenteret og man må ikke have været i solarium eller dyrket sol i 4 uger før behandlingen. Huden må ikke være brun af selvbruner ved behandlingen.

Man kan sagtens opholde sig udendørs i det nordlige Europa i sommerhalvåret efter en behandling med IPL eller laser hvis man anvender en solcreme med faktor 30-50+ og hvis man ikke decideret solbader de første 2-4 uger efter behandlingen. 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer 

Efter behandlingen kan huden føles varm og hævet og stram, dette er specielt udtalt i de første timer efter behandlingen.

I enkelte tilfælde ses gener i op til en uge efter behandlingen med tørhed og små bumser.

Der er mulighed for "ikke almindelige bivirkninger":

Der er i meget sjældne tilfælde risiko for, specielt hos mørkere hudtyper, at huden i efterforløbet kan blive mørkere eller lysere på de behandlede områder. Risikoen kan reduceres ved at man undgår sol og anvender solcreme faktor 50+ ved ophold udendørs i sommerhalvåret. 

I yderst sjældne tilfælde kan man få uskønne ar, dette skyldes som regel at personen selv har pillet/kradset i hudområdet.

PRISER

Hele ansigtet: acnear/ rynker: kr. 5000

Mellemansigt, (omkring øjne, kinder & næse): acnear/rynker: kr. 4000

Nedre ansigt, (overlæbe, hage & kæberegion): acnear/rynker: kr. 3500

Strækmærker, håndfladestort område: kr. 2200

Mindre ar, fra kr. 1000

Priser er inkl. forundersøgelse og kontrol