slip af med karsprængninger

Karsprængninger på ben

I klinikken tilbyder vi behandling af karudvidelser, ”karsprængninger” på benene med både laser og sklerosering.

Priser

Ben

Kr. 2700 per behandling, inkl. forundersøgelse. 

TILBUD I MAJ & JUNI: 3 behandlinger, uanset hvor mange kar du har på begge ben, for kun 7.000 kr.

Book tid idag på tlf. 45865600 og få flotte sommer ben.

TILBUD I HELE MAJ OG JUNI · FÅ 3 BEHANDLINGER AF KAR PÅ BEN, UANSET HVOR MANGE KAR DU HAR, FOR 7000 DKK.

Klinikken er registreret og godkendt af Sundhesstyrelsen til at udføre kosmetiske behandlinger.

Registreringen kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

Karsprængninger på ben

I klinikken tilbyder vi behandling af karudvidelser, ”karsprængninger” på benene med både laser og sklerosering.

I visse tilfælde er laserbehandling bedst til at behandle uønskede kar på benene, i andre tilfælde er sklerosering den bedste behandling og i atter andre tilfælde vil en kombination af disse to behandlinger give det bedste resultat. Hvilken metode, som vælges til behandlingen beslutter vi sammen med dig når du kommer til en forundersøgelse.

Hvis der ved forundersøgelsen er mistanke om en underliggende venedefekt med ødelagte klapper i venerne, så vil vi anbefale, at du undersøges og behandles af en karkirurg inden en eventuel behandling med laser og/eller sklerosering.

Ved brug af Gentle YAG laser og/eller sklerosering kan man fjerne mange af de overfladiske røde og blå karforandringer på lår og underben. Årsagen til karudvidelser på benene er i mange tilfælde arveligt betinget, og de udvikler sig ofte over en længere periode. Ligeledes kan graviditeter, stående arbejde og årebetændelse være medvirkende årsager. De fjernede kar har ingen betydning for benets blodgennemstrømning.

Hvis du er gravid, ammende eller har diabetes kan vi ikke behandle dig.

Metode

Gentle YAG laseren virker ved at den meget præcist skyder en intens lysenergi mod det røde farvestof i blodlegemerne, som befinder sig i de overfladiske kar i huden. Der opnås hermed en lukning og fjernelse af karret. Ved hjælp af laserens præcise påvirkning af karret, kombineret med et integreret kølesystem i laseren, som køler huden millisekunder før laser- pulsen, opnås en specifik påvirkning af karrene uden at beskadige de øvrige hudstrukturer. De behandlede kar fjernes af kroppens egne reparationssystemer i løbet 1- 3 mdr. uden ardannelse.

Sklerosering er ligeledes en effektiv og veldokumenteret behandling. Ved behandlingen sprøjtes et lægemiddel (Aeothoxysklerol) ind i karret. Lægemidlet irriterer karvæggen og får karret til at gå til grunde, hvorefter det bliver fjernet af kroppens egne reparationssystemer i løbet af 2-6 mdr. uden ardannelse.

Effekt

Hvor mange behandlinger der skal til for at få en flot effekt afhænger af flere faktorer, bl.a. karrernes størrelse, lokaliseringen på benene og blodgennemstrømningshastigheden. Oftest vil der være tale om 1-4 behandlinger. Effekten kan variere fra person til person, men oftest vil en stor del af karrerne forsvinde. Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser og mange patienter vælger at komme til en vedligeholdelsesbehandling en gang om året eller hvert 2.-3 år. Vedligeholdelsesbehandlingen er af mindre karakter og vil typisk kun kræve en enkelt behandling.

Behandling

Behandlingen med laser er ikke smertefri og hver laserpuls føles som en stærk, prikkende varme.

Behandlingen med sklerosering er næsten smertefri og der kræves få indstik med en meget tynd nål for at lukke et større karområde.  

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen kan der opstå en let svie i området, og de behandlede kar bliver røde og let hævede. Blodkarrene vil således i kort tid være mere synlige end før behandlingen for derefter at forsvinde helt. Da restpigmentet fra de behandlede kar i visse tilfælde først forsvinder efter 1-3 mdr., kan den fulde behandlingseffekt først bedømmes efter dette tidsinterval.

Ved skleroserende behandling kan der dannes brune skygger der hvor karret har været. Disse skygger forsvinder oftest helt, men i sjældne tilfælde kan det tage mere end 1 år før disse mørke skygger er væk. Ved behandling af større kar er risikoen for misfarvning større og derfor vil vi tilbyde dig at tømme karret for koaguleret blod efter 2-3 uger, hvis vi skønner det nødvendigt, således at varigheden af misfarvning efter behandling minimeres. Efter behandling af større kar anbefaler vi at du anvender en støttestrømpe i op til 5 dage, for at sikre det bedste resultat af behandlingen.

Støttestrømper kan købes i klinikken.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod UV-bestråling 2 uger efter behandlingen for at minimere risikoen for pigmentforandringer efter behandlingen.

Forsigtighedsregler

Ved behandling med laser må huden ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. Ved behandling med sklerosering er der ikke disse forholdsregler. På behandlingsdagen skal man ikke smøre sig med creme på benene.

Du kan genoptage din normale hverdag lige efter behandlingen. Der er ikke nogen forholdsregler hvad angår fysisk aktivitet efter behandlingen.

Bivirkninger

De fjernede blodkar har ingen betydning for benets blodgennemstrømning. I sjældne tilfælde kan der ses en brunlig pigmentering svarende til de behandlede områder, hvor hudfarven oftest normaliseres efter 3-12 måneder. I sjældne tilfælde kan der ses en blæredannelse eller væskende forandringer og sår efter behandlingen, disse svinder sædvanligvis efter dage til uger, men kan i sjældne tilfælde efterlade en øget pigmentering, som oftest svinder spontant. Ved behandling af fødder kan der opstå hævelse, kløe og ømhed. I sjældne tilfælde kan der opstå en kemisk årebetændelse, som kan behandles med en lokalvirkende salve.

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen.  

Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig om behandling med skleroserende indsprøjtninger, kan du først afgive samtykke efter 48 timers betænkningstid.

Når du er i et behandlingsforløb med tilbagevendende behandlinger, skal du ikke have betænkningstid.

Vi glæder os til at se dig

Du er velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen. 

×