Karudvidelser på ben

Karsprængninger på ben

Tidligere har det ikke været muligt effektivt at fjerne karsprængninger på benene med laser. Ved hjælp af Gentle YAG laser kan man nu fjerne mange af de overfladiske røde og blå karforandringer på lår og underben. Årsagen til karudvidelser på benene er i mange tilfælde arveligt betinget, og de udvikler sig ofte over en længere periode. Ligeledes kan graviditeter, stående arbejde og årebetændelse være medvirkende årsager. I svære tilfælde kan der være ødelæggelse af klapperne i de større vener og tendens til hævede ben. I de tilfælde er det en fordel at få venedefekterne undersøgt og behandlet hos en karkirurg, før man laserbehandler de overfladiske kar, da effekten herved bliver mere varig.

Metode

Gentle YAG laseren virker ved at den meget præcist skyder en intens lysenergi mod det røde farvestof i blodlegemerne, som befinder sig i de overfladiske kar i huden. Der opnås hermed en lukning og fjernelse af karret. Ved hjælp af laserens præcise påvirkning af karret, kombineret med et integreret kølesystem i laseren, som køler huden millisekunder før laser- pulsen, opnås en specifik påvirkning af karrene uden at beskadige de øvrige hudstrukturer. De behandlede kar fjernes af kroppens egne reparationssystemer i løbet 4-12 uger uden ardannelse.

Effekt af behandlingen

Hvor mange behandlinger der skal til for at få en flot effekt afhænger af flere faktorer, bl.a. karrernes størrelse, lokaliseringen på benene og blodgennemstrømningshastigheden. Oftest vil der være tale om 1-4 behandlinger. Effekten kan variere fra person til person, men oftest vil en stor del af karrerne forsvinde. I nogle tilfælde vil der være kar, som ikke kan behandles med laser. Genbehandling kan foretages efter 4-8 uger. Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser.

Behandlingen

Behandlingen er ikke smertefri og hver laserpuls føles som en stærk, prikkende varme.

Efter behandling

Umiddelbart efter behandlingen kan der opstå en let svie i området, og de behandlede kar bliver røde og let hævede. Blodkarrene vil således i kort tid være mere synlige end før behandlingen for derefter at forsvinde helt. Da restpigmentet fra de behandlede kar i visse tilfælde først forsvinder efter 4-12 uger, kan den fulde behandlingseffekt først bedømmes efter dette tidsinterval.

Forsigtighedsregler

Huden må ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. På behandlingsdagen skal man ikke smøre sig med creme på benene før behandlingen. Huden må ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. Der må ikke tages solarium 4 uger forud for og 4 uger efter behandlingen. Hvis man færdes i solen i den første måned efter behandlingen, skal man anvende en solcreme (faktor 20-50).

Bivirkninger

De fjernede blodkar har ingen betydning for benets blodgennemstrømning. I sjældne tilfælde kan der ses en brunlig pigmentering svarende til de behandlede områder, hvor hudfarven oftest normaliseres efter 3-6 måneder. I sjældne tilfælde kan der ses en forbrænding med væskende forandringer og sår efter behandlingen, disse svinder sædvanligvis efter dage til uger, men kan i sjældne tilfælde efterlade en øget pigmentering, som oftest svinder spontant.

Priser

Kar på lår kr.3.200,-
Kar på underben kr.3.200,-
Prisen er per behandling. Sædvanligvis er der behov for 3 behandlinger.