Karudvidelser

 

Karudvidelser - rødmossede kinder, karsprængninger

Karudvidelser kan give røde og blå misfarvninger i huden. Sådanne forandringer i ansigtet, på halsen og på brystet kan behandles med laser og IPL (Intens Pulseret Lys).

Metode

Der belyses med et lysglimt af få millisekunders varighed med en bølgelængde, som optages i det røde farvestof i blodlegemerne (hæmoglobin). Her omdannes lysenergien til varme, der ødelægger eller beskadiger blodkarret, således at det lukkes og efterfølgende fjernes af kroppens reparationssystemer uden synlig ardannelse.

Effekt af behandlingen

Effekten af behandlingen er som regel god, men kan variere fra person til person afhængigt af karrenes beskaffenhed, lokalisation og årsag. Hos de fleste vil der være en flot effekt efter 2-3 behandlinger. Hos nogle få kræves flere behandlinger, og i sjældne tilfælde kan karrene ikke fjernes. Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser.

Behandlingen

Behandlingen er ikke smertefri, og hver lyspuls føles som en stærk prikkende varme.

Efter behandling

Huden kan være varm, rød og let blussende i 30 til 60 minutter. Der kan forekomme spredte blå-sorte misfarvninger svarende til de behandlede karområder. Disse misfarvninger svinder i løbet af nogle dage og kan dækkes af make-up. Der kan forekomme en let hævelse af huden især under øjnene, men også på kinderne. Hævelsen kan vare 3 til 5 dage. Det behandlede hudområde kan vaskes, og der kan anvendes make-up umiddelbart efter behandlingen.

Forsigtighedsregler

Huden må ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. Der må ikke tages solarium 4 uger forud for og 4 uger efter behandlingen. Hvis man færdes i solen i den første måned efter behandlingen, skal man anvende en solcreme (faktor 20-50).

Bivirkninger

I sjældne tilfælde ses en forbrænding med væskende forandringer og sår efter behandlingen, som heler efter 5-10 dage. Hvis man behandler solpigmenteret hud eller mørkere hudtyper, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give efterfølgende lysfarvning af huden. Hudfarven normaliseres oftest efter 3 til 6 mdr. Hvis man ikke beskytter huden mod solen, indtil den har normaliseret sig efter behandlingen, risikeres en mørkfarvning af huden.

Priser

Enkelte kar kr.800,-
Næse kr.800,-
Kinder og næse kr.2.000,-
Hele ansigtet kr.2.500,-
Bryst kr.2.500,-
Priser er per behandling. Sædvanligvis er der behov for 2-3 behandlinger.