Priser

Ansigt

5500 kr.

Priser er per behandling. Sædvanligvis er der behov for 2 behandlinger.

Hals + Bryst

5500 kr.

Priser er per behandling. Sædvanligvis er der behov for 2 behandlinger.

Ansigt+Hals+Bryst

7000 kr.

Priser er per behandling. Sædvanligvis er der behov for 2 behandlinger.

Klinikken er registreret og godkendt af Sundhesstyrelsen til at udføre kosmetiske behandlinger.

Registreringen kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

Revideret af Susanne Vissing februar 2021, revideres februar 2024.

Photodynamisk Photorevujenation

Photodynamisk photorejuvenation er en metode til behandling af hudens fine linjer og til forbedring af hudens struktur. Behandlingen er ufarlig for huden og efterlader huden intakt. Man kan således passe sine almindelige gøremål umiddelbart efter behandlingen. Behandlingen er en videreudvikling af den kendte behandling photorejuvenation, se information vedrørende denne behandling særskilt.

Ved photodynamisk photorejuvenation opnår man, lige som ved almindelig photorejuvenation, en fjernelse af pigmentskjolder og tydelige overfladiske blodkar og en mindskning af diffus rødme. Ved photodynamisk photorejuvenation opnås desuden en mere effektiv forbedring af hudens struktur og reduktion af de fine linjer.

Metode

Photodynamisk photorejuvenation er en behandling, der kombinerer et stof, som sprayes på huden (5-ALA) med IPL (Intens Pulseret Lys). Kombinationsbehandlingen øger hudens stofskifte og læderhudens produktion af kollagen, elastiske fibre og hyaluronsyre.

5-ALA (5-aminolevulinate) findes naturligt i kroppen i små mængder. 5-ALA er et forstadie til bl.a. cytochromer og hæmoglobin. Når huden påføres større mængder af 5-ALA omdannes dette til cytochromer, som hudens celler anvender til forøgelse af stofskiftet. I sprayen er 5-ALA indkapslet i liposomer, der bærer stoffet ned mellem overhudscellerne og helt ned i læderhuden.

Efter absorption af 5-ALA i cellerne, bliver disse lysfølsomme og kan stimuleres med lys i et bestemt bølgelængdespektrum. Dette sætter gang i udviklingen af energi inde i cellerne. Lyset øger kædereaktionens hastighed i cytochromerne, hvilket betyder, at der dannes mere energi, celleaktiviteten øges, og den normale produktion af kollagen og elastin øges.

Virkningen af 5-ALA i kombination med IPL, den såkaldte photodynamiske photorejuvenation, er dokumenteret ved kliniske forsøg.

Ved måling 3 dage efter behandling med 5-ALA og IPL ses en øgning af kollagendannelsen med i gennemsnit 500% i forhold til hudens normale produktion af kollagen. Den øgede produktion falder i løbet af de næste 2-6 måneder til normalniveauet.

Behandlingen

På klinikken forbehandles huden med en eksfolierende gel. Herefter sprayes huden hvert 5.-7. minut med 5-ALA i løbet af en time. Sprayen farver ikke hud eller tøj, så påføringen er usynlig, men giver huden en let fedtet overflade. Man venter ca. 30 minutter inden selve behandlingen.

Behandlingen med IPL føles som en varm, let brændende fornemmelse og tager under 30 minutter.  

Hele behandlingsseancen varer ca. 2 timer. Vi anbefaler 2-3 behandlinger med 4-12 ugers interval. Vedligeholdelsesbehandlinger kan foretages f.eks. en gang om året eller efter ønske.

Efter behandlingen

Huden kan være varm, rød og let blussende i 30 til 60 minutter. Herefter kan der være en let hævelse i ansigtet. Hævelsen varierer fra person til person og afhænger af, hvor mange kar der har reageret på behandlingen. I enkelte tilfælde kan hævelsen vare et par dage. I sjældne tilfælde kan der komme små sår, som heler efter 5 til 10 dage.

Hvis der har været pigmentforandringer, kan der svarende til pigment-skjolderne ses en mørkfarvning. Efter 1 til 2 dage vandrer mørkfarvningen op til overfladen af huden og skaller af efter 5 til 10 dage.

Det behandlede hudområde kan vaskes, og der kan anvendes make-up umiddelbart efter behandlingen.

Forsigtighedsregler

Huden må ikke være solpigmenteret, solariebrun eller brun af selvbruner. Der må ikke tages solarium 4 uger forud for og 4 uger efter behandlingen. Hvis man færdes i solen i den første måned efter behandlingen, skal man anvende en solcreme (faktor 20-50).

Bivirkninger

I sjældne tilfælde ses en forbrænding med væskende forandringer og sår efter behandlingen, som heler efter 5-10 dage. Ved behandling af solpigmenteret hud eller mørkere hudtyper, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give efterfølgende lys- eller mørk- farvning af huden. Hudfarven normaliseres oftest efter 3 til 6 måneder. Hvis man ikke beskytter huden mod solen, inden den har normaliseret sig efter behandlingen, er der risiko for mørkfarvning af huden.

Vi glæder os til at se dig

Du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen. 

×